Persoon gebruikt een plamuurmes om renovlies van een muur te verwijderen.

Het Verwijderen van Renovlies: Snel en Simpel

Renovlies, ook wel renovatievlies genoemd, is een populaire keuze geworden voor wandafwerking vanwege zijn duurzaamheid en veelzijdigheid.

Maar net zoals bij elke andere muurbekleding kan er een tijd komen waarin je ervoor kiest om het te verwijderen, hetzij voor een frisse start of vanwege renovatieplannen.

In deze gids zullen we de stappen doornemen om renovlies op een efficiënte en zorgvuldige manier te verwijderen, zodat je klaar bent voor je volgende project.

Wil je dat wij je renovlies behang verwijderen? Dit kan al vanaf 6 euro per vierkante meter!

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Stap 1: Voorbereiding

Voordat je begint met het verwijderen van het renovlies, is het belangrijk om de nodige voorbereidingen te treffen.

Zorg ervoor dat je alle meubels uit de kamer verwijdert of naar het midden van de kamer verplaatst en bedek ze met plastic folie om ze te beschermen tegen stof en vuil.

Het is ook een goed idee om de vloer af te dekken met een stucloper om beschadiging te voorkomen. Dit is de beste manier om glasvezelbehang te verwijderen.

Stap 2: Losmaken van het Renovlies

Het losmaken van het renovlies kan een uitdagende taak zijn, maar met de juiste technieken kan het proces soepeler verlopen.

Begin met het gebruik van een scherp mes of een behangafstomer om kleine inkepingen te maken in het renovlies. Uiteraard kan dit ook voor glasvlies behang.

Hierdoor kan het water of de stoom beter doordringen en het losmaken vergemakkelijken. Werk langzaam en voorzichtig, zodat je de onderliggende muur niet beschadigt.

Stap 3: Verwijderen van het Renovlies

Zodra het renovlies is losgemaakt, kun je beginnen met het verwijderen ervan. Gebruik een plamuurmes of een vergelijkbaar gereedschap om het renovlies voorzichtig van de muur te trekken.

Werk in kleine secties en trek het renovlies langzaam los om scheuren en beschadigingen te voorkomen.

Als het renovlies hardnekkig is, kun je proberen het te weken met warm water of een behangafweekmiddel voordat je het verwijdert.

Lees ook: Glasvezelbehang Verwijderen

Stap 4: Reinigen van de Muur

Nadat het renovlies is verwijderd, is het tijd om de muur schoon te maken.

Gebruik een oplossing van warm water en mild reinigingsmiddel om eventuele lijmresten of vuil van de muur te verwijderen.

Gebruik een spons of een zachte borstel om de muur voorzichtig schoon te maken en laat het vervolgens volledig drogen voordat je verder gaat met het volgende project.

Stap 5: Afwerking

Nu de muur schoon en vrij van renovliesbehang is, ben je klaar om te beginnen met het volgende project.

Of het nu gaat om het aanbrengen van nieuwe wandafwerking of het schilderen van de muur, zorg ervoor dat je de nodige voorbereidingen treft en de juiste technieken gebruikt voor een professioneel resultaat.

Renovlies verwijderen vanaf 6 euro per m2

Het verwijderen van renovlies kan een uitdagende taak zijn, maar met de juiste voorbereiding en technieken kun je het proces soepel laten verlopen.

Volg de bovenstaande stappen en neem de tijd om het renovlies voorzichtig te verwijderen, zodat je muur klaar is voor een strakke nieuwe start.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven